Velika pobjeda Mađarske: Olimpijski prvaci idu kući!
Foto: EPA

Kraj za Dansku

Velika pobjeda Mađarske: Olimpijski prvaci idu kući!

E. Škorić

Rukometaši Mađarske šokirali su Dansku u meču osmine finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj, pošto su slavili sa 27:25.

Danska je večeras plesala po tankoj žici i strepila je do zadnjeg momenta, pokušavala da se spasi, ali nije uspjela. Danci prerano odlaze kući, a smatrali su se favoritom čak i za titulu.

Mađari su meč otvorili sa 2:0, pa su poveli 5:2. Danci su ipak održavali zaostatak, na odmoru je bilo 'tek' 13:12 za Mađarsku.

U nastavku Mađari ne popuštaju, drže se na pristojnoj prednosti, a onda dolaze id do plus četiri (22:18) 

U zadnjih 10 minuta Danska je uspjela da se vrati, pa je završnica meča donijela veliko uzbuđenje. Mađarska je na tri minute do kraja vodila 25:24. Mađarska je sačuvala prednost i proslavila jednu od najvećih pobjeda u svojoj historiji.

Mate Lekai bio je najbolji mađarski pojedinac sa šest pogodaka iz čak 14 pokušaja, dok je u sastavu Danske Mikkel Hansen postigao devet pogodaka, tri više od Svan Lassea. Junak Mađara bio je golman Roland Mikler sa 15 odbrana.

Mađarska  Danska 27:25

Mađarska: Fazekas, Mikler 15 odbrana, Balogh 4, Czaszar 2. Harsany 1, Ligetvari, Nagy 1, Jamali 4, Zubai, Banhidi, Juhasz 4, Ancsin 2, Bodo 3, Lekai 6.

Danska: N. Landin 10 odbrana, Green 1 odbrana, Kirkelokke, M. Landin 1,  Mortensen 2, Noddesbo, Svan Lasse 6, Lindberg, Toft, Mollgaard, Sondegrgaad 4, Toft H. 1, Hansen 8, Olsen, Damgaard 3, Andersson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi