Vogošća nadigrala Bosnu, Gradačac bolji od Konjuha

Vogošća nadigrala Bosnu, Gradačac bolji od Konjuha

A. Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Vogošće su savladali Bosnu iz Sarajeva (31:24).

Iako su rukometaši Bosne prvi dio sezone okončali na čelu tabele, izvjesno je da tu na kraju neće ostati, što je i očekivano s obzirom na veliki broj odlazaka iz redova Studenata.

Vogošća je večeras od samog početka susreta bila bolji protivnik i konce igre je držala u svojim rukama, iako treba naglasiti da se oslabljeni Studenti niti u jednom trenutku nisu predavali.

Najefikasniji u redovima Vogošće bili su Divković sa deset, me Međić sa sedam pogodaka, dok su kod Bosne najefikasniji bili Alibegović sa pet, te Mehinagić, Memić i Džinović sa po četiri pogotka.

Do veoma važne pobjede u borbi za goli premijerligaški život stigao je Gradačac, koji je na domaćem terenu savladao Konjuh (27:25.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Povratnik u redove Gradačca, Haliković, se istakao sa osam postignutih pogodaka, dok je Bosić postigao šest. Kod Konjuha su najefikasniji bili Begić sa osam i Smajić sa sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.