"Za Uskrs sam igračima poželio da im jaja budu tvrđa od protivničkih"

Vujović u svom stilu

"Za Uskrs sam igračima poželio da im jaja budu tvrđa od protivničkih"

A. Beganović

Rukometaši Zagreba su pobjedom nad Loewenom i plasmanom u četvrtfinalu gdje će odmjeriti snage sa bogatim PSG-om, šokirali rukometni svijet.

Nakon poraza od jednog gola razlike u Zagrebu u prvom susretu osmine finala malo ko je davao bilo kakve šanse izabranicima Veselina Vujovića za plasman u četvrtfinale.

Međutim, nekada najbolji svjetski rukometaš vjerovao je svojim izabranicima i prije revanš susreta je izjavio da bi ispadanje Zagreba u osmini finala Lige prvaka za njega bio neuspjeh i na taj način hrabrio je Šebetića i društvo.

Na kraju se ispostavilo da je Vujović bio u pravu, a za hrvatske medije je ispričao šta je poželio igračima jutro prije revanš susreta.

"U nedjelju sam, čestitajući im Uskrs, igračima poželio da im jaja budu tvrđa od suparničkih", Sportske novosti prenose Vujovićevu izjavu.

"S mladom ekipom i skromnim budžetom napravili smo dobar rezultat. Vidim da je naša pobjeda jako odjeknula. Međutim, tek sada smo ponovili uspjeh iz prošle sezone. Čekaju nas dvije prave utakmice sa PSG-om, a prije toga imamo Final Four Seha lige, tako da nemamo mnogo vremena za slavlje", dodao je Vujović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi