ŽRK Ilidža već u polufinalu

Kup BiH za rukometašice

ŽRK Ilidža već u polufinalu

A. Beganović

Rukometašice Ilidže pred svojim navijačima u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine ubjedljivo su pobijedile Zrinjski (37:20) te tako praktički već osigurale plasman na Final Four.

Od samog početka susreta izabranice Dominika Ilića bile su mnogo bolje od Mostarki pa je i konačnih plus 17 za Ilidžu pravo mjerilo odnosa snaga na parketu.

Prvi osjetniju prednost domaće rukometašice su napravile u 14. minuti (7:3), da bi osam minuta prije kraja prvog dijela Ilidžanke imale velikih plus 8 (12:4), a na odmor se otišlo pri rezultatu 19:8.

U drugom dijelu domaće rukometašice su još malo dodale gas i na kraju slavile sa velikih 17 razlike, što će im sasvim sigurno biti dovoljno za prolaz u polufinale.

Kod Ilidže najefikasnije su bile Mirna Čolić i Mersiha Sarajlić sa po 9 postignutih pogodaka te Najda Ribić i Izudina Brutus sa po 7 postignutih golova, a dobru partiju pružila je i mlada Iris Škaljić koja se četiri puta upisala u listu strijelaca, dok su kod Zrinjskog Antonija Čuljak sa 6 te Gordana Marić i Andrea Kolobora sa po 6 postignuta gola bile najučinkovitije.

Revanš susret na rasporedu je za petnaest dana.

Četvrtfinale Kupa BiH, prva utakmica:

Ilidža - Zrinjski 37:20 (19:8)

Dvorana: KSC Ilidža. Gledalaca: 100
Sudije: Zdenko Božić i Borislav Slipac
Sedmerci: Ilidža 2 (2), Zrinjski 2 (2)
Isključenja: Ilidža 4 minute, Zrinjski 6 minuta

ŽRK Ilidža:
Merdžanić, Trogrlić, Mihajlović, Pavlović 1, Arfadžan, Brutus 7, Hadžiselimović, Ribić 7, Čolić 9, Škaljić 4, Sarajlić 9, Huskić, Muhić. Trener: Dominiko Ilić

ŽRK Zrinjski:
Glibić, Čuljak Antonija 6, Marić 4, Kolobara 4, Karačić 3, Čuljak Ivana, Knezović, Rozić, Gudelj, Omanović 1, Knezović Ana, Knezović Ivanka, Čorić 2. Trener: Robert Grgić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.