Aličić i Hadžiahmetović najbolji

Državno prvenstvo BiH za juniore i juniorke

Aličić i Hadžiahmetović najbolji

M. Skaka

Spuštena je zavjesa na Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore i juniorke u Vitezu. 32 juniora i 24 juniorke dva dana vodili su borbu za medalje i titule u pojedinačnim i u konkurencijama muških i ženskih parova.

Kod juniora, šampionsku titulu i epitet najboljeg juniora BiH ponio je Aličić Armin iz Vogošće. On je u finalu imao više snage i strpljenja od Tarika Rizvanovića iz zeničke Mladosti. Slavio je sa 3:2 u meču koji je bio neizvjestan i uzbudljiv do samog kraja. Treće mjesto i bronzane medalje osvojili su Marković Damjan (Perućica-Foča) i Bobaš Ivan (CM-Vitez).

U ženskoj konkurenciji, titulu je odbranila Emina Hadžiahmetović (Željezničar-Sarajevo). Ona je u izvrsnom finalnom meču, nakon velike borbe, pobjedila Belmu Bušatlić iz Vogošće sa 3:2 u setovima. Treće mjesto i bronzane medalje, podjelile su Jojić Tajana (Banja Luka) i Milojica Sanja (Prijedor).

U konkurenciji muških parova trijumfovala je kombinacija Bobaš Ivan (CM-Vitez)/Abdagić Isak (Cazin) ispred vogošćansko-banjalučke kombinacije Aličić Armin/Jakovljević Đorđe. Bobaš i Abdagić su u finalu slavili sa 3:2. Bronzane medalje pripale su parovima Pavlović Ognjen/Krsmanović Đorđe (Perućica-Foča) i Čerkez Ivan/Livančić Hrvoje (CM-Vitez).

Najbolji ženski par na prvenstvu bio je par Bušatlić Belma (Vogošća)/Brčić Arijana (Bugojno). Nekadašnje klupske kolegice savladale su u finalu sestre Jojić Tajanu i Dajanu (Banja Luka). Bronzanim medaljama okitili su se parovi Milojica Sanja (Prijedor)/Baškarad Ivona (Željezničar-Sarajevo) i Hadžiahmetović Emina/Kovač Ajla(Željezničar-Sarajevo).

Izvrstan organizator prvenstva bio je stonoteniski klub "CM" iz Viteza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.