Ana Ivanović uzela naslov u Tokiju

Četvrti ove godine

Ana Ivanović uzela naslov u Tokiju

Ana Ivanović je pobjednica WTA turnira u Tokiju. U finalu Toray Pan Pacific Opena, turnira na kojem je 2007. poražena u finalu, po peti put bila bolja od Wozniacki u njihovih sedam međusobnih dvoboja 6-2, 7-6(3). Ovo je njena 15.titula u karijeri, četvrta ove godine. nakon što je 2012. i 2013. ostala bez naslova. Prije Tokija, Ana je slavila u Aucklandu, Monterreyu te Birminghamu.

U prvom setu su već vrlo rano, obe teniserke izgubile svoj servis, ali je Dankinja tri puta još dva puta zapela na svom. Kod 2-2, odnosno kod 4-2. Wozniacki je u drugom setu imala break prednosti, ali je
Ivanović uspjela uhvatiti korak u sedmom gemu. U tie breaku je Ana uzela pet poena zaredom. Ovo je bila rerkordna 52. pojedinačna pobjeda Ivanović u ovoj sezoni. Njeno dosadašnje najbolje ostvarenje bila je 51 pobjeda, koliko ih je imala 2007. godine.

Za naslov u Tokiju bivša pobjednica Roland Garrosa i najbolja tenisačica svijeta zaradila je 196.670 američkih dolara i 470 bodova, što će joj donijeti pomak na 5. mjesto u utrci za osam pozicija koje
vode na završni WTA turnira u Singapuru. Wozniacki je za poraz u finalu zaradila 104.891 američki dolar i 305 bodova koji je ostavljaju u utrci za mjesto među osam najboljih na svijetu i odlazak na WTA finale u Singapuru.

Finale:
Ana Ivanović (Srb, 3) - Caroline Wozniacki (Dan, 2) 6-2, 7-6(3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.