Bašić lagano protiv Ghorbela za vodstvo BiH

Davis Cup

Bašić lagano protiv Ghorbela za vodstvo BiH

E. Škorić

Mirza Bašić je savladao Anisa Ghorbela u prvom kolu II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa u kojoj se sastaju BiH i Tunis.

Naša reprezentacija je Tunižane ugostila u Zenici i stekla je prednost od 1:0 nakon prvog meča, pošto je Bašić bez problema savladao Ghorbela (6:2, 6:4, 6:2)

Bašić je u prvom setu slavio za svega 26 minuta, rezultatom 6:2, a u drugom setu je Ghorbel pružio nešto jači otpor Mirzi, koji je na kraju dobio set sa 6:4.

Odlučujući set Bašić otvara brejkom, pa je posao odradio do kraja i donio prednost našoj reprezentaciji. Nakon ovog, slijedi meč Tomislava Brkića i najboljeg tuniškog igrača Maleka Jazirija.

U subotu je na programu dubl, a Bašić i Brkić će odmjeriti snage sa Jazirijem i Mansourijem, dok će u nedjelju biti odigrana preostala dva singla - Bašić protiv Jazirija, odnosno Brkić protiv Ghorbela. 

Pobjednik ovog meča igrat će u julu protiv boljeg iz duela Bugarska - Turska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi