Becker: Cilj nam je vratiti Đokovića na prvo mjesto

Becker: Cilj nam je vratiti Đokovića na prvo mjesto

Novi trener Novaka Đokovića Boris Becker izjavio je za njemački Bild da mu je glavni cilj ove sezone vratiti Novaka Đokovića na prvo mjesto ATP liste. 

Becker je istakao kako je razočaran ispadanjem Đokovića u četvrtfinalu od Wawrinke, jer je primarni cilj bio plasman u polufinale Australian Opena. Legendarni Nijemac je dodao kako Grand Slam turnir nije bio idealan trenutak za početak saradnje. 

"Polufinale je bilo naš minimalni cilj, pa je logično da je razočaranje sada ogromno. Osjećam se kao da sam ja izgubio, a i dobro mi je poznato kako se Novak osjeća. Želimo da ga vratimo na prvo mjesto, a ovaj poraz samo će nas dodatno motivisati", rekao je Becker.

"Bilo bi lakše da smo prethodno imali četiri-pet manjih turnira. Ovo nije bila idealna situacija. Usput, Novak je prethodne tri godine osvajao trofej i sve osim odbrane titule smatralo bi se neuspjehom. Ipak, pozitivno je što sam bolje upoznao Novaka, to mi je veoma važno", zaključio je Boris Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.