Bh. teniseri nazadovali na ATP listi

Džumhur i dalje među 100 najboljih

Bh. teniseri nazadovali na ATP listi

A. Beganović

Četiri najbolja bosanskohervcegovačka tenisera, Damir Džumhur, Mirza Bašić, Aldin Šetkić i Tomislav Brkiš, nazadovali su na ATP listi.

Damir Džumhur i dalje je naš najbolji teniser, a na najnovijoj ATP listi nalazi  se na 92. mjestu, što je slabije za jedno mjesto u odnosu na prošlosedmičnu listu.

Mirza Bašić je nazadovaao za devet mjesta i trenutno je 209. teniser na svijetu, Šetkić je nazadovao za četiri mjesta i trenutno je 228., dok je najveći pad od čak 28 mjesta zabilježio Tomislav Brkić koji je trenutno 266. teniser na svijetu.

Na samom vrhu ATP liste nije bilo većih promjena, odnosno Novak Đoković je i dalje vodeći, a slijede ga Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray i Kei Nishikori.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti