Bouchard i Halep bez većih problema u polufinale

Kerber izgubila 11 gemova zaredom

Bouchard i Halep bez većih problema u polufinale

Eugenie Bouchard i simona Halep nastavljaju sa dobrim igrama na Grand Slam turnirima ove godine.Kanađanka je nakon polufinala Australian Opena i Roland Garrosa stigla i do polufinala Wimbledona.

Danas je u dva seta dobila Angelique Kerber koja nije bila na onoj razini kao dan ranije u meču sa Sharapovom. Bouchard je strpljivo čekala svoju priliku koja se pojavila u osmom gemu prvog seta. Gem ranije Kerber je imala svoje prilike, ukupno četiri break lopte, ali su sve četiri otišle u nepovrat. U osmom gemu je Kerber spasila također četiri meč lopte, ne i petu. U velikom naletu od osam gemova, Bouchard je uzela sedam i nakon 4-1 u drugom je postalo jasno ko će u polufinale.

Teniserka iz Kanade je slavila 6-3, 6-4. Winneri su bili na starni Bouchard 29-17, baš kao i neforsirane pogreške 20-14. Kerber je i u drugom setu imala četiri break lopte, dvije su bile super važne u desetom gemu, ali je ostala na samo jednoj iskorištenoj.

Sabine Lisicki je imala sve u prvom setu, break prednosti, vodstvo 3-0, 4-1 i do kraja više nije osvojila niti gema. Simona Halep je okrenula prvi set, meč je zaključila velikom serijom od 11 uzastopnih osvojenih gemova. Lisicki je u drugom setu osvojila svega 11 poena.


Četvrtfinala:
Simona Halep (Rum, 3) - Sabine Lisicki (Nje, 19) 6-4, 6-0
Eugenie Bouchard (Kan, 13) - Angelique Kerber (Nje, 9) 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.