Ćilić lagano protiv Mayera, Murray siguran protiv Browna
Foto: EPA

Wimbledon, 2. kolo

Ćilić lagano protiv Mayera, Murray siguran protiv Browna

Andy Murray je dosta lagano savladao Njemca Dustina Browna rezultatom 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2, te se plasirao u treće kolo Wimbledona gdje će odmjeriti snage sa Fabiom Fogninijem.

Fognini je nešto ranije, također sa 3:0, savladao Čeha Veselyja po setovima 7:6, 6:4, 6:2.

I Anderson je slavio bez izgubljenog seta. On je savladao Italijana Seppija sa 6:3, 7:6, 6:3 po setovima, te će u trećem kolu odmjeriti snage sa Belgijancem Bemelmansom koji je sa 3:2 u setovima bio bolji od Rusa Medvedeva.

Amerikanac Johnson je slavio protiv Albota sa 3:1, po setovima 6:3, 6:3, 4:6, 6:3, dok je Marin Ćilić bio bolji od Floriana Mayera. Ćilić je slavio rezultatom 3:0, po setovima 7:6, 6:4, 7:5, a u trećem kolu će odmjeriti snage upravo sa Johnsonom.

Ruski teniser Khachanov je bio bolji od Monteira, te je slavio sa 3:1 u setovima.

Nishikori je pobijedio Ukrajinca Stakhovskog rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:1, 7:6, te će u trećem kolu igrati protiv Bautiste koji je nešto ranije bio bolji od Gojowczyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi