Čilić: Plasman u polufinale Wimbledona je sjajno postignuće

Hrvatski teniser

Čilić: Plasman u polufinale Wimbledona je sjajno postignuće

D. Rakanović

Hrvatski teniser Marin Čilić se plasirao u polufinale Wimbledona nakon što je savladao Gillesa Mullera u pet setova (3:6, 7:6, 7:5, 5:7, 6:1).

Hrvat je bio veoma zadovoljan nakon meča. 

“Mnogo mi znači plasman u polufinale Wimbledona, ovo je sjajno postignuće. Muller je igrao odličan tenis danas, morao sam se jako potruditi kako bih stigao do pobjede. Na kraju sam osjetio veliko olakšanje jer ovi dugi mečevi traže puno koncentracije. Na početku nisam dobro servirao kao u dosadašnjim mečevima, ali kasnije se to popravilo”, rekao je Čilić.

U polufinalu će Čilić igrati protiv Sama Querreya.

“Vidio sam da je Querrey izbacio Murraya i da mi je on sljedeći protivnik. Ima odličan servis, ove godine igra jako dobro i sigurno me čeka težak meč. Očekujem da ću zadržati svoj ritam i nastaviti s dobrim igrama i protiv njega”, rekao je Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi