Damir Džumhur bolji od Japanca Taroa
Foto: EPA

ATP Los Cabos, 1. kolo

Damir Džumhur bolji od Japanca Taroa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je uspio u prvom kolu turnira u Los Cabosu savladati Japanca Daniela Taroa rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 6:3 i 6:3.

Džumhur je dobro igrao protiv Taroa, 95. tenisara svijeta, ali se tokom meča u pojedinim trenutcima i dosta mučio.

To se posebno odnosi na prvi set u kojem je bh. teniser imao čak šest set lopti, ipak ni jednu nije uspio iskoristi, a na kraju je, nakon tiebreaka, prvi set u svoju korist riješio japanski teniser rezultatom 7:6(7-4).

U drugom setu ipak dosta bolja i sugurnija igra Damira Džumhura, pa naš teniser ovaj set rješava u svoju korist rezultatom 6:3. 

Treći set donio je furioznu igru bh. tenisera koji je već pri rezultatu 1:1 uspio doći do brejka, nakon kojeg je nastavio kontrolisati ritam meča. Drugi brejk u ovom setu Džumhur je napravio pri rezultatu 5:3 što je bilo dovoljno da on treći set riješi u svoju korist za svega 33 minute.

U narednom kolu ATP turnira u Los Cabosu, Džumhur će odmjeriti snage s boljim iz meča Ive Karlovića i Quentina Halysa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi