Davis Cup: BiH protiv Turske povela sa 2:1

Pobjeda Bašića i Brkića

Davis Cup: BiH protiv Turske povela sa 2:1

E. Čaušević

Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine povela je sa 2:1 u meču Euroafričke zone protiv selekcije Turske.

Naša selekcija do prednosti je stigla nakon što danas u dublu Mirza Bašić i Tomislav Brkić slavili protiv Ilhana i Ilkela sa 3:0 u setovima.

Bašič i Brkić danas su u Bihaću odigrali sjajan meč, te su bez većih problema na kraju stigli do ubjedljive pobjede. Bh. dvojac u prvom setu igrao je fenomenalno, a prvi set su dobili u svoju korist sa 6:2.

U drugom setu bh. teniseri su nastavili u istom tempu. Ovaj put turski igrači su pokušali da pruže nešto bolji otpor, ali jednostavno nisu imali rješenje za Bašića i Brkića. Naši momci sa 6:4 su riješili drugi set i poveli sa 2:0.

Treći set otvorili smo odmah breakom koji je Brkić potvrdio na svoj servis. Sjajnu igru naš par nastavio je i u ostatku trećeg seta, a Turci su položili oružje sredinom ovog seta. BiH je sa 6:1 slavila u trećem setu za pobjedu i vodstvo od 2:1 u meču protiv Turske.

Priliku da donese pobjedu našoj selekciji imat će Damir Džumhur koji od 13:15 sati igra protiv Ilhana.

Davis Cup, 3. meč:

BiH - Turska 3:0 (6:2, 6:4, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi