Del Potro optužen za utaju poreza

Spornih 330.000 eura manje

Del Potro optužen za utaju poreza

Argentinski teniser Juan Martin del Potro (25) optužen je za utaju poreza u svojoj domovini. Porezne vlasti ove zemlje su u provjeri Del Potrovih računa došle do saznanja da je 2010. godine uplatio oko 330.000 eura manje nego što je trebao.

Del Potro je, kako bi platio manji porez, kompaniju koja upravlja njegovim financijama registrovao u susjednom Urugvaju. Argentinski teniser je odbacio optužbe i izrazio spremnost za saradnju u istrazi.

Del Potro odbacuje optužbe tvrdeći kako se radilo o dugu iz 2010. godine, ali da je taj dug poništen u februaru mjesecu ove.

" Nije bilo nikakve utaje poreza, već samo dugovanja koje je anulirano 22. februara ove godine" kaže Del Potro

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.