Derbi u Queen'su, Australija u problemima

Četvrtfinale Svjetske grupe

Derbi u Queen'su, Australija u problemima

U prvoj sedmici nakon Wimbledona, igraju se mečevi četvrtfinala Svjetske grupe Davis Cupa. Četvrtfinala koje opet potvrđuje posebnu draž ovog takmičenja. Jedan od dva derbija se igra u legendarnom Queen's Clubu, u Londonu gdje Velika Britanija dočekuje Francusku.

Igra se na travi, britanci pokušavaju nakon dugo vremena uloviti polufinale Svjetske grupe. Na jednoj strani su braća Murray, Ward, Inglot, na drugoj vrlo jaka postava Franuske. Tsonga, Simon, Gasquet, Mahut. Možda su gledajući sastav čak i Francuzi u maloj prednosti. Ono što je sigurno jeste da će atmosfera biti sjajna, ostaje pitanje kakvo će biti vrijeme, koliko bi kišak mogla kvariti sam meč. Ukupno su ove dvije selekcije igrale dvadeset puta, ali ovaj meč če biti prvi nakon 1992. godine. Tada su Francuzi slavili 5:0 na domaćem terenu.

Drugi derbi se igra u Buenos Airesu, u dvorani na zemlji. Argentinci većinom svoje mečeve igraju vani, na otvorenom kada su domaćini, ovaj put su izabrali dvoranu i već prije početka iz tabora Srbije su poslali poruku kako nisu previše zadovoljni uslovima, ali to je Davis Cup. Leonardo Mayer, Federico Del Bonis, Diego Schwartzman i Carlos Berlocq su aduti domaće selekcije. Srbija je bez Đokovića, Troicki i Krajinović su najavljeni za prvi dan, Lajović bi trebao sa Zimonjićem igrati parove.

Treći četvrtfinali par je onaj iznenađujući, u Ostendu igraju Belgija i Kanada. Belgija ima veliku priliku, jer Kanada je oslabljena. Nema Raonica, Pospisila, Dancevic je najbolje rangiran. Darcis i Goffin igraju singl, Bemelmans i Coppejans u subotu parove.

S obzirom na vremensku razliku, meč između Australije i Kazahstana je već počeo. Krajnje neočekivano, Kyrgios i Kokkinakis nisu uspjeli osvijiti niti jedan bod prvog dana. Kukushkin je nadigrao Kokkinakisa u tri seta, Nedovyesov je dobio u četiri Kyrgiosa u četiri. Groth i Hewitt moraju spašavati Australce koji su bez suspendovanog Tomića.

Parovi četvrtfinala:
Velika Britanija - Francuska
Argentina - Srbija
Belgija - Kanada
Australija - Kazahstan 0:2

 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.