Džumhur: Bilo je dosta grešaka na moju štetu
Foto: EPA

Bh. teniser nakon nastupa na Australian Open

Džumhur: Bilo je dosta grešaka na moju štetu

M. Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od Australian Opena porazom od Viktora Troickog u prvom kolu ovog Grand Slama.

Džumhur je odigrao odličan meč. Ipak, umor, ali i nekoliko sudijskih odluka su okrenuli meč na stranu Viktora Troickog, pa je srbijanski teniser slavio nakon pet setova.

Najbolji bh. teniser žali zbog propuštene šanse u ovom meču.

"Nažalost za mene je Australian Open završen u prvom kolu. Rekao sam da je ovo nije bio dobar žrijeb, da će biti težak meč. Nije moglo biti neizvjesnije, bilo je u pet setova Iako sam imao break prednosti u prvom setu, nisam igrao onoliko koliko je potrebno da se dobije Viktor Troicki. Igrao sam dosta stisnuto prva dva seta i onda kad sam osjetio da mi igra dolazi nakon što sam se vratio od 3:0. Igrao sam potom odlično, imao sam potpunu kontrolu nad mečom. Bio sam dominantan u tom dijelu meča. Ipak, prva dva seta su mi oduzela dosta snage za peti set protiv igrača kakav je Viktor, kojeg je teško pobijediti. Kada je najviše trebao sam popustio. Igrao sam i peti set dobro, po mnogima bolje od Viktora, ali nisam uspio da pobijedim. Bila je i ta sudijska odluka koja je zaista mnogo utjecala na dalji tok meča. Zaista sam iznenađen pisanjem pojedinih medija koji daju razne izjave šta se dešava na terenu, da ja pravim probleme i da ja to stalno radim. Nema to nikakvog smisla", rekao je Džumhur, te je dodao kako će sudija biti kažnjen nakon grešaka koje je pravio u ovom meču.

"Igrati na ovakvom turniru je velika stvar. Došao sam do petog seta sa sjajnim igračem, ali bilo je dosta sudijskih grešaka na moj račun i ova je bila tijekom 3:3 i morao sam jednostavno reagovati. Dobio sam zatim kaznu nakon diskusije i to je bilo protiv pravila ATP-a. Razgovarao sam s ljudima iz ove organizacije, sudija će se kazniti, jer to što je on radio nije smio da uradi", istakao je najbolji bh. teniser nakon nastupa za prvom Grand Slamu sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi