Džumhur: Mogu biti zadovoljan, napredujem...

Oprostio se od ATP turnira u Dubaiju

Džumhur: Mogu biti zadovoljan, napredujem...

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur poražen je danas u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. 

Od bh. tenisera danas je bolji bio Holanđanin Robin Haase koji je slavio sa 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4, a iako je Džumhur poražen, nakon nastupa u Dubaiju ima razloga za zadovoljstvo jer je ostvario ranking karijere. 

"Pretpostavio sam da će biti jako težak meč protiv Robina. Bez obzira što sam ga dobio dva puta, igrali smo na zemlji i znao da je neugodan igrač. Igra u izvrsnoj formi. Nakon ovog rezultata će ponovo ući u TOP 50 i zaista je bilo teško igrati protiv njega. Servirao je bolje nego što sam očekivao, dok sam s druge strane ja imao problema sa servisom. To je posljedica još od meča sa Wawrinkom kada sam osjetio bol u leđima. Prvi set sam loše odigrao, ali sam se u drugom kosolidovao, vratio sam se i krenuo bolje igrati. Osjećao sam da igram bolje, ali me u trećem setu ponovo izdao servis. Izgubio sam dva gema koja nisam smio izgubiti na onakav način. Borio sam se maksimalno, kao i uvijek, ali danas nije prošlo. Izgubio sam od igrača koji je u odličnoj formi i koji je ove godine jedan od boljih igrača", kazao je Džumhur. 

Džumhur je zadovoljan sa svojom formom. 

"Bez obzira na poraz, mislim da mogu biti zadovoljan s ovim turnirom. Imao sam dvije velike pobjede, ostvario novi ranking karijere... Idem prema gore, napredujem. Moram biti zadovoljan, jer nakon Dubaija se diže forma i to je ono najbitnije. U posljednje tri sedmice sam igrao dva četvrtfinala na dva veoma jaka turnira. Nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama."

Nakon turnira u Dubaiju slijedi odlazak u SAD.

"Već sutra idem u Ameriku kako bih se pripremao za Indian Wells i Miami, koji je jedan od mojih omiljenih turnira. Nadam se da ću uspjeti u Miamiju napraviti još jedan lijep rezultat", dodao je Džumhur i potom dodao: 

"Zahvalio bih se svima na velikoj podršsci, primio sam milion lijepih poruka. Drago mi je što me ljudi prate i podržavaju. Drago mi je također ako sam uspio da Bosancima i Hercegovima barem nakratko pružim zadovoljstvo. Nastavljam se boriti i raditi na sebi i vjerujem da će to uroditi plodom. Danas sam imao šansu za polufinale i ulazak u TOP 60, ali tako je kako je", istakao je Džumhur.

Osim napretka na ATP listi Damir je dobro i zaradio od nastupa na turniru. Za plasman u četvrtfinale inkasirao je ukupno 65.655 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi