Džumhur: Riješio sam problem u glavi!

Damir nakon meča

Džumhur: Riješio sam problem u glavi!

Najbolje rangirani bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je danas Alexandra Zvereva sa 2:0 i plasirao se u polufinale ATP turnira u Shenzhenu.

Džumhur je nakon meča rekao da je veoma zadovoljan i da je konačno riješio probleme u glavi zbog kojih nije mogao da igra tako dobro. 

"Znao sam da će biti veoma teško. Zverev je veoma težak rival i najmlađi top 10 igrač. Očito je da onima sjajnu sezonu. Nadao sam se da mogu igrati na visokom nivou. U bitnim trenucima sam igrao na veoma visoko nivou i bio sam veoma smiren. Igrao sam najbolji tenis kada je bilo najpotrebnije i veoma sam sretan. Definitivno jedna od mojih najvećih pobjeda. Čini se da moja glava radi dobro u ovih nekoliko mjeseci. Veoma sam smiren. Imao sam protiv sebe 0:40 i Zverev je imao tri set lopte. Odigrao sam tada tri sjajna poena. Uradio sam to mnogo puta u posljednja dva mjeseca i zato moj ranking ide sve dalje i dalje. Nadam se da će biti još bolje i da neće stati na ovome", rekao je Damir nakon meča.

Podsjetimo, Damir će sutra igrati protiv Ukrajinca Alexandra Dolgopolova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi