Džumhur siguran protiv Mugeviciusa, BiH povela 1:0

Džumhur donio prednost protiv Litvanaca

Džumhur siguran protiv Mugeviciusa, BiH povela 1:0

Najbolje rangirani bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur slavio je danas u prvom meču Davis Cupa protiv Litvanca Lukasa Mugeviciusa rezultatom 3:0 u setovima.

Džumhur je u ovom meču protiv 513. tenisera svijeta bio veliku favorit i tu ulogu je i opravdao na terenu. Damir Litvancu nije davao nikakvu šansu tokom cijelog meča, a prvi set je riješio u svoju korist sa sigurnih i uvjerljivih 6:2.

Drugi set također je pripao našem teniseru i to s istim rezultatom za 30 minuta igre. Mugevicius je pružio nešto bolji otpor u posljednjem setu, ali je Džumhur i taj period riješio u svoju korsit i to sa 6:3.

BiH je na ovaj način povela protiv Litvanije sa 1:0, a priliku da donese i drugi bod našim momcima imat će nešto kasnije Mirza Bašić koji igra protiv 454. tenisera svijeta Laurynasa Grigelisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi