Favoriti blizu prolaska

Nakon prvog dana

Favoriti blizu prolaska

U Davis Cupu je tako, bez obzira na ime reprezentacije, nekada se možete naći u velikim problemima, nekada se morate boriti za opstanak. Ove godine u tom društvu je jedna Španija sa pet naslova, Australija sa 28, Njemačka sa tri, pa Hrvatska koja je također osvajala ovo takmičenje. Ono što je najvažnije, nakon prvog dana nema velikih iznenađenja i kako se stvari teško da će ih i biti.

Bod do pobjede su Španija, Holandija, Švicarska, Njemačka, Australija i Izrael. Ukrajinci su uhvatili jedan set u dva meča danas. Hewitt i Tomic također odrađuju dobar posao u Varšavi, baš kao i Švicarci protiv Ekvadora.

Za selekciju Ekvadora igra Emilio Gomez teniser čiji je otac osvajao Grand Slam naslove. U singlu je uzeo kao velika senzacija Roland Garros 1990.godine, nešto ranije prvo sa Bobom Živojinovićem slavio u New Yorku, a onda dvije godine kasnije u Parizu sa Emilom Sanchezom. Ipak Emilio Gomez je za sada daleko od tatinih rezultata. Njemačka je sigurna protiv Brazila, Holandija je blizu pobjede, ima 2:0 u meču sa Brazilom.

U Umagu je prvo Andy Murray osvojio bod za Veliku Britaniju, onda je Ivan Dodig izjednačio. Kolumbiju je u život vratio Santiago Giraldo,  nakon što je Nishikori sredio Fallu.

U Antwerpenu su već odigrana tri meča, tamo gosti vode 2:1. Drugi bod su osvojili Erlich i Ram nakon pet setova igre parova.

Rezultati
Njemačka - Brazila 2:0
Holandija - Austrija 2:0
Švicarska - Ekvador 2:0
Belgija - Izrael 1:2
Španija - Ukrajina 2:0
Japan - Kolumbija 1:1
Hrvatska - Velika Britanija 1:1
Poljska - Australija 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti