Federer korak bliže sedmom finalu u Cincinnatiju

Za finale protiv Murrayja

Federer korak bliže sedmom finalu u Cincinnatiju

E. Škorić

Roger Federer i Andy Murray očekivano su izborili polufinale ATP turnira u Cincinnatiju.

Drugi teniser svijeta u ovom trenutku, a po mnogima najveći svih vremena, Roger Federer je u polufinale ušao bez većih problema. 

Federer nije izgubio set u prvom kolu, kao niti u osmini finala, a s nulom je slavio i u četvrtfinalu. Feliciano Lopez je uspio da izbaci svog sunarodnjaka Rafaela Nadala, no Federer je ipak bio krupan zalogaj.

Švicarac je slavio sa 6:3 i 6:4, napravivši po jedan brejk u oba seta. Njegov protivnik u polufinalu bit će Andy Murray, kojeg je pobijedio u polufinalu Wimbledona prošlog mjeseca.

Škot je nešto teže stigao do završnice u Cincinnatiju. Murray je izgubio od Richarda Gasqueta prvi set sa 6:4, a potom je slavio sa 6:1, 6:4. U drugom polufinalu turnira na tvrdoj podlozi u SAD-u igraju Novak Đoković i Aleksandar Dolgopolov.

Od polufinalista, Đoković je četiri puta igrao finale i četiri puta je poražen. Dva puta od Murrayja, a dva puta od Federera. Švicarac ima šest titula iz šest finala u Cincinnatiju, dok je Murray igrao dva finala, oba puta protiv Novaka, te je oba pobijedio. Bilo je to 2008. i 2011. godine. Dolgopolov nikada nije bio u finalu ovog jakog turnira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.