Federer: Novak je zasluženo slavio

Švicarac nije mogao do osmog trofeja na Wimbledonu

Federer: Novak je zasluženo slavio

Novak Đoković i Roger Federer odigrali su danas finalni meč Wimbledona na centralnom terenu All England Cluba.

Pobjedu je u jednom od najboljih mečeva finala Wimbledona odnio srbijanski teniser, Novak Đoković rezultatom 3:2, po setovima 6:7, 6:4, 7:6, 5:7 i 6:4. 

Veliki šampion i sedmerostruki pobjednik najvećeg teniskog turnira sezone poručio je Đokoviću da je zasluženo slavio, ali je najavio i svoj povratak u All England Club naredne sezone.

"Bilo je sjajno finale. Ne mogu da vjerujem da sam ušao u peti set. Znao sam da će biti teško. On je veliki atleta. Ja mogu samo da mu čestitam i poručim da je zaslužio ovaj trofej. Uživam na ovom terenu. Vidimo se i naredne sezone," rekao je Federer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti