Gosti i dalje bliže polufinalu

Nedelja dan odluke u Svjetskoj grupi

Gosti i dalje bliže polufinalu

Njemačka, Kazahstan i Velika Britanija nalaze se bod daleko od plasmana u polufinale Svjetske grupe. Roger Federer i Stanislas Wawrinka se i dalje muče.

Nakon što je Wawrinka izgubio singl u petak, danas su veliki favoriti Federer i Wawrinka izgubili i parove i to Golubeva i Nedovyesova. Za trijumf je Kazahstancima bio dovoljan i jedan break i to onaj sa početka meča, kada je servirao Federer. Drugi i četvrti set Golubev i Nedovyesov su osvojili u tie breaku. U četvrtom su Wawrinka i Federer ima 3-1, jednu set loptu na 6-5, ali sutra moraju dobiti oba singla ako žele u polufinale.

Benneteau and Llodra su vratili Francusku u život. Petak je bio katastrofalan što se tiče Francuza, Danas je bilo nešto lakše protiv Begemanna i Kamkea, završilo je u četiri seta. Iako su Nijemci imali 3-1 u četvrtom, ali je Kamke izgubio svoj servis na 2-3, onda i Begemann na 5-6.

Andyju Murrayu nije smetalo što je morao igrati dve meča danas, tačnije prvo završiti onaj proti Seppija, pa onda se okrenuti parova. Bolleli i Fognini su imali dva puta po break prednosti u četvrtom setu, ali su Murray i Fleming uzeli četiri gema zaredom za 1-3.


Četvrtfinale, Svjetska grupa
Italija - Velika Britanija 1:2
Francuska - Njemačka 1:2
Švicarska - Kazahstan 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.