Italijanski par slavio nakon 56 godina

Mahut pogodio partnera u glavu

Italijanski par slavio nakon 56 godina

Fabio Fognini i Simone Bolelli su osvojili naslov na Australian Openu u konkurenciji parova. U finalu su savladali francusku kombinaciju Nicolas Mahut - Pierre-Hugues Herbert 6-4, 6-4 nakon 83 minute igre.

Francuzi su u prvom prokockali break prednosti i vodstvo 3-1, u drugom su Fognini i Bolelli napravili break u najboljem trenutku, u devetom gemu. Tako su čudni Fognini i Bolelli postali prvi italijanski par koji je osvojio Grand Slam titulu nakon 56 godina. Posljednji put su to napravili Nicola Pietrangeli Orlando Sirola 1959. godine u Roland Garrosu. Fognini i Bolelli su prije četiri godine igrali polufinale US.Opena, dvije godine kasnije i polufinale Australian Opena.

"Mislim da smo napravili nešto nevjerojatno. Možda još nismo shvatili šta smo napravili, ali sutra ćemo biti svjesniji" rekao je Bolelli.

Za Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta ovo je bio prvi jači turnir, nisu previše uigrani, uz to je i Herbert imao određenih zdravstvenih problema, ali nije želio odustati. Da nisu uigrani vidjelo se u jednom trenutku kada je Mahut prilikom servisa pogodio u glavu upravo Herberta. Herbert je izdržao iako je servis išao 200 kilometara na sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.