ITF zabravio ulaz maskoti u Arenu, mislili da je Troicki

Skandal na finalu Davis Cupa

ITF zabravio ulaz maskoti u Arenu, mislili da je Troicki

Srbijanskom teniseru Viktoru Troickom zabranjeno je da uđe u Kombank arenu na meč finala Davis Cupa kupa između Srbije i Češke.

Predstavnici Međunarodne teniske federacije (ITF) zabranili su ulazak u Kombank arenu maskoti srbijanskih reprezentativnih selekcija "Orlu" na meč finala Davis Cupa između Srbije i Češke plašeći se da se radi o Viktoru Troickom.

ITF je zabranio Troickom da prisustvuje mečevima, pošto je srbijanski teniser suspendovan na godinu dana. On je nedavno izjavio u šali da su reprezentativci željeli da ga obuku kao maskotu i da ga prošvercuju u dvoranu na meč polufinala protiv Kanade.

Očigledno je da su u ITF-u ozbiljno shvatili ovu izjavu pa su ovog puta odlučili da zabrane srbijanskoj maskoti da uđe na finalni meč s Češkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.