Kerber izgubila set već u prvom kolu
Foto: EPA

Prva teniserka svijeta uz dosta muke do pobjede

Kerber izgubila set već u prvom kolu

M. Šljivak

Prva teniserska svijeta Angelique Kerber plasirala se u drugo kolo Australian Opena. Ona je danas u meču prvog kola pobijedila Ukrajinku Lesiju Tsurenko s 2:1, po setovima 6:3, 5:7 i 6:2.

Kerber je odigrala odličan prvi set. Za samo 28 minuta je ovaj dio igre dobila sa 6:2, no Ukrajinka, koja je trenutno na 51. mjestu WTA liste se nije predavala.

Iako je Kerber imala meč loptu na 5:3, Tsurenko je uspjela da se vrati u meč. Napravila je dva breaka i osvojila je drugi set sa 7:5.

Međutim, nije imala šanse u odlučujućem setu. Njemačke teniserka je bez većih problema završila posao, te je stigla do trijumfa.

Od otvorenog prvenstva Australije se oprostila 23. nositeljica Daria Kasatkina koju je s 2:0 pobijedila Kineskinja Shuai Peng, dok je 10. nositeljica Carla Suarez Navarro lagano pobijedila Janu Cepelovu s 2:0.

Australian Open, 1. kolo:

Suarez Navarro - Cepelova 2:0 (6:2, 6:2)

Kasatkina - Peng 0:2 (0:6, 6:7)

Kerber - Tsurenko 2:1 (6:2, 5:7, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi