Ko će u finale Monte Carla?

Treći ovosezonski Masters ulazi u završnicu

Ko će u finale Monte Carla?

Turnir u Monte Carlu ulazi u samu završnicu. Treći ovosezonski Masters ponundio je dosta iznenađenja, tako da ćemo u polufinalu vidjeti duele Murraya i Nadala, odnosno Monfilsa i Tsonge.

Prolazak Murraya i Nadala u ovu rundu takmičenja svakako da ne čudi, ali je plasman fransuskih tenisera u najmanju ruku neočekivan.

Kada je u pitanju prvi polufinalni par, Britanac je na putu do novog duela sa Nadalom eliminisao Herberta, Pairea i Raonića. Treba napomenuti da je drugi teniser svijeta u meču sa Paireom bio na ivici poraza, ali se ipak na kraju uspio izvući iz neugodne situacije. 

Rafael Nadal nešto lakše je stigao do polufinala, i to preko Bedenea, Thiema i Wawrinke. Španac za sad nije izgubio niti jedan set, pa sa dosta samopouzdanja ulazi u okršaj sa britanskim teniserom.

Murray i Nadal do sada su se sastajali 22 puta, a više uspjeha imao je Španac koji je ostvario 16 pobjeda.

Što se tiče drugog polufinalnog para, sasvim neočekivano u borbi za finale gledaćemo dvojicu Francuza, Gaela Monfilsa i Jo-Wilfrieda Tsongu.

Monfils je na putu do polufinala bio bolji od Mullera, Lorenzija, Veselog i Granollers-Pujola, dok je Tsonga redom izbacivao Carrena-Bustu, Pouillea i Federera.

Francuski teniseri šest puta su ukrštali rekete, a u četiri navrata Tsonga je izlazio kao pobjednik.

Duel Murraya i Nadala na programu je danas od 13 časova, dok će Monfils i Tsonga na teren istrčati oko 15.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi