Martina Hingis osvojila naslov u Miamiu

U igri parova zajedno sa Lisicki

Martina Hingis osvojila naslov u Miamiu

Martina Hingis se 2013. vratila na teniske terene, igrala je parove zajedno sa Danielom Hantuchovom. Nakon prošlogodišnjeg US Opena ponovno nije igrala šest mjeseci, ali se vratila ranije ovog mjeseca u Indian Wellsu. Ovaj put se odlučila za Sabinu Lisicki i ta kombinacija se pokazala dobitnom. Na jakom turniru u Miamiu, Martina i Sabine su osvojile naslov.

U finalu su pobjedile druge nositeljice, Ruskinje Ekaterinu Makarovu i Elenu Vesninu sa 4-6, 6-4, 10-5. Na putu do naslova ranije su pobijedile šeste nositeljice, Lucie Šafarovu i Andreu Hlavachkovu, kao i pete nositeljice, Caru Black i Saniju Mirzu. Martina je u svojoj karijeri osvojila 38 naslova kroz parove, 37 u periodu od 1995. do 2007. godine.

U prvom setu su Makarova i Vesnina povele 4-2, u drugom su break u šestom gemu napravile Hingis i Lisicki, ali su ga morale "ponoviti" četiri gema kasnije. U setu odluke pobjednice su uzele šest poena zaredom za krajnjih 10-5.

"Ovo je jako uzbudljivo. Kada smo iskoristile meč-loptu pomislila sam 'da, uspjeli smo'. Ovo je sjajno. Nakon nastupa u Indina Wellsu nisam bila sigurna, da li ću nastaviti igrati ove sezone. Razmišljala sam, šta će se dogoditi ako opet izgubim u prvom, ili drugom kolu. Nakon ove pobjede stvari su se promijenile",  rekla je nakon meča Martina Hingis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.