Monfils preko Granollersa do polufinala

ATP Monte Carlo

Monfils preko Granollersa do polufinala

Gael Monfils posljednji je polufinalista Mastersa u Monte Carlu nakon što je danas savladao Marcela Granollersa sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Francuz je sav posao u prvom setu riješio za 36 minuta igre, a za to vrijeme uspio je dva puta oduzeti servis protivniku, u prvom i sedmom gemu.

U drugom setu viđena su tri brejka. Nešto uspješniji bio je Monfils koji je napravio dva, i to odlučujući u 9. gemu. Nakon toga rutinski je priveo meč kraju.

Narednik protivnik Monfilsa biće sunarodnik Jo-Wilfried Tsonga koji nešto ranije izbacio Rogera Federera (3:6, 6:2, 7:5).

Drugi polufinalni par čine Andy Murray i Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi