Murray bez problema do polufinala na Roland Garrosu

Sa 3:1 savladao Nishikorija

Murray bez problema do polufinala na Roland Garrosu

E. Čaušević

Britanski teniser Andy Murray plasirao se danas u polufinale Roland Garrosa.

Prvi teniser svijeta je danas u Parizu u meču četvrtfinala sa 3:1 u setovima savladao Keija Nishikorija. Japanski teniser je obećavajuće počeo meč i mnogi su pomislili da bi mogao nekim čudom da izbaci Murrayja i plasira se u polufinale.

Nishikori je prvi set ubjedljivo dobio sa 6:2, no to nije uzdrmalo previše Britanca. Murray je u drugom setu slavio sa 6:1 i tako je ekspresno izjednačio na 1:1. Najviše borbe vidjeli smo u trećem setu koji je otišao u tie-break. Međutim, i tu je Murray igrao dosta sigurno, te je sa 7:0 slavio u tie-breaku za 7:6, odnosno 2:1 u setovima.

Treći set je za najboljeg tenisera svijeta bio samo formalnost jer je bilo jasno da Japanac ne može pronaći igru koju je imao na početku meča. Murray je slavio sa 6:1 i tako se plasirao u polufinale Grand Slam turnira u Parizu.

Roland Garros, četvrtfinale:

Murray - Nishikori 3:1 (2:6, 6:1, 7:6, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi