Murray i Watson do pobjede kroz miks

Pobjede Velike Britanije i SAD

Murray i Watson do pobjede kroz miks

Na Hopman Cupu su kompletirani mečevi prvog kola. U grupi A su Serena Williams i John Isner nadigrali Italiju 3:0, dok je u noćnom terminu, Velika Britanija bila bolja od branitelja naslova Francuske 2:1.

Isner i Fognini su maratonac koji je otišao preko dva sata. Ništa neočekivano kada je u pitanju Isner. Kada John igra, onda se definitivno izgubljeni servisi mogu nabrojati sa prstima jedne ruke. I sada je to bio slučaj. Tri seta, dva breaka. Po jedan na obre strane, a onda je na kraju igrao tie break koji je otišao na stranu Amerikanca 7-4. Fognini se za razliku od ranije nije predavao niti kod vodstva Amerikanca 6-2.

Serena je kontra Pennette napravila preokret nakon što je teniserka iz Italija dobila prvi set 6-0. Do kraja je uhvatila tek tri gema. Na kraju su se i miksu igrala tri seta, Serena i John su bili uspješniji 6-2, 2-6, 11-9.

Andy Murray se nakon Abu Dhabija prebacio u Perth i nije trebao previše vremena za prilagodbu. Benoit Paire je upao kao zamjena za povrijeđenog Tsongu i nije imao previše prilike kontra Murraya. Izgubljeni servis kod 5-5 u drugom je bio presudan. Istom mjerom je uzvratila Alize Cornet koja je ispustila četiri gema protiv Heather Watson. U miksu su Andy i Heather nadoknadili 2-4 u prvom setu, u super tie breaku presudile su nijanse. Završilo je 10-8 u korist britanskog para.

Rezultati:
USA - Italija 3:0
Velika Britanija - Francuska 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.