Murray sigurnom pobjedom krenuo u odbranu titule

Uspješan start na Wimbledonu

Murray sigurnom pobjedom krenuo u odbranu titule

Svjetski teniser broj jedan i aktuelni osvajač Wimbledona Andy Murray sigurno je savladao svoju prvu prepreku na ovogodišnjem turniru i plasirao se u drugo kolo.

Murray je u prvom kolu Wimbledona u prvom meču odigranom na Centralnom terenu savladao Kazahstanca Alexandera Bublika (135.) sa 3:0, pri čemu je svom protivniku dozvolio osvajanje samo sedam gemova.

Britancu je za osvajanje prvog seta trebalo tek pola sata igre (6:1), da bi Bublik u drugom setu pružio mnogo bolji otpor. Ipak, Murray je rezultatom 6:4 stigao do vodstva od 2:0 u setovima, da bi u trećem setu rutinski priveo posao kraju (6:2) i ovjerio sigurnu pobjedu koja se od njega i očekivala.

Meč Murrayja i Bublika je prekidala slaba kiša, a trajao je jedan sat i 48 minuta. Britanac će u narednom kolu igrati protiv Dustina Browna.

Siguran na startu bio je i Kei Nishikori, koji je savladao Marca Cecchinata bez izgubljenog seta. Nishikori je do pobjede stigao na još dominantniji način od Murrayja i to sa 6:2, 6:2, 6:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi