Na startu Srbija čeka Hrvatsku

Žrijeb Svjetske grupe za 2015. godinu

Na startu Srbija čeka Hrvatsku

Danas je u Dubaiju obavljen žrijeb mečeva prvog kola Svjetske grupe Davis Cupa koji su na rasporedu od 6. do 8. marta. Već na startu ovog najvećeg ekipnog teniskog takmičenja imamo nekoliko zanimljivih duela. U centru pažnje bit će okršaj Srbije i Hrvatske, reprezentacija koje su osvajale Davis Cup.

Ukoliko obe selekcije nastupe u najjačim sastavima spektakl je zagarantovan, vrlo vjerovatno u Beogradu. U gornjem dijelu žrijeba su Argentina i Brazil odnosno Švicarska i Belgije te Kanada i Japana.

Sa druge strane Francuska čeka Njemačku, ponovo će Amerikanci ugostiti Veliku Britaniju. Polufinalisti iz ove sezone Česi i Italijani igraju na startu na domaćem terenu. Češi sa Australijom, Italija kontra Kazahstana.

Parovi prvog kola:
Francuska – Njemačka
Sjedinjene Države – Velika Britanija
Češka – Australija
Italija – Kazahstan
Argentina – Brazil
Srbija – Hrvatska
Kanada – Japan
Švicarska – Belgija

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.