Nadal i Ramos Vinolas za trofej u Kneževini

Finale Monte Carla

Nadal i Ramos Vinolas za trofej u Kneževini

Španac Rafael Nadal i njegov sunarodnik Albert Ramos Vinolas boriće se danas za trofej na Masters turniru u Monte Carlu.

Rafa, koji brani titulu u Kneževini, na putu do finala izgubio je samo jedan set i to u svom prvom nastupu protiv Britanca Kylea Edmunda. Ubjedljiv je bio protiv Alexandra Zvereva, Dijega Sebastiana Schwartzmana i Davida Goffina.

Sa druge strane, Ramos Vinolas je u prvom kolu savladao Renza Oliva, zatim je bio bolji od Carlosa Berlocqa, Andyja Murraya, Marina Čilića i Lucasa Pouillea.

Nadal i Ramos Vinolas do sada su odigrali dva međusobna duela, a Rafa je upisao dvije pobjede na ATP turniru u Barceloni (2013, 2014).

Rafa je u dosadašnjem dijelu sezone zabilježio 23 pobjede i četiri poraza, bez osvojene titule. Igrao je finala Australian Opena, Acapulca i Miamija. Što se tiče Ramos Vinolasa, trenutno 24. tenisera svijeta, on je na omjeru od 19 pobjeda i 11 poraza. Danas će se boriti za prvi trofej u sezoni, a ukupno drugi u karijeri.

Finalni meč na programu je od 14.30 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi