Nadal ispao na startu, Troicki, Wawrinka i Dimitrov prošli

ATP London

Nadal ispao na startu, Troicki, Wawrinka i Dimitrov prošli

E. Škorić

Rafael Nadal oprostio se već u prvom kolu turnira u Londonu.

Nadal je nedavno na travi u Stuttgartu stigao do naslova, no na istoj podlozi, u Londonu, ispao je već u prvom kolu.

Za Nadala je bio prejak Ukrajinac Alexandr Dolgopolov. Rafa je izgubio sa 6:3, prvi set, drugi dobio sa 7:6 u taj-brejku, ali je u trećem poražen sa 6:4 iako je vodio 4:2.

Doglopolov je odigrao sjajan i zasluženo ide dalje.

Osvajač Roland Garrosa, Stan Wawrinka, pobijedio je mladog Australijanca Nicka Kyrgiosa sa 6:3, 6:4, dok je Srbin Viktor Troicki u tri seta (7:6, 1:6, 6:4) eliminisao Francuza Paul-Henrija Mathieua.

U nastavljenom meču od sinoć Bugarin Grigor Dimitrov savladoa je Amerikanca Sama Querreyja sa 4:6, 6:3, 6:4. U američkom okršaju John Isner je sa 7:6, 6:4 savladao Jareda Donaldsona.

Dalje je prošao i Luksemburžanin Gilles Muller, koji je sa 6:7, 6:4, 7:6 savladao Mikaila Južnjija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.