Nadal izgubio prvi set, pa potom razbio protivnika

Očekivana pobjeda Španca

Nadal izgubio prvi set, pa potom razbio protivnika

Trenutno najbolji teniser svijeta Rafael Nadal plasirao se u 3. kolo US Opena nakon pobjede nad Japancem Tarom Danielom rezultatom 3:1 (4:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Nadal je loše otvorio meč, pa je 121. teniser sa ATP liste senzacionalno osvojio prvi set i poveo sa 1:0. Japanac je nakon 54 minute igre slavio sa 6:4, ali tu se otprilike i završila njegova bajka jer je ostatak meča u potpunosti pripao Rafi.

Španac se brzo uozbiljio i zaigrao bolje, a na 1:1 je poravnao nakon što je u drugom setu slavio sa 6:3. Posljednja dva seta bila su još lakša za Nadala, koji je sa dva puta po 6:2 došao do pobjede.

Rafael Nadal će se u 3. kolu US Opena sastati sa Leonardom Mayerom, protiv kojeg će također biti u ulozi velikog favorita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi