Nadal: Moram dati sve od sebe da dobijem Đokovića

Prvi reket svijeta uoči finala Mastersa u Miamiju

Nadal: Moram dati sve od sebe da dobijem Đokovića

Rafael Nadal smatra da mora odigrati najbolje što može kako bi u večerašnjem finalu Mastersa u Miamiju savladao Novaka Đokovića i osvojio prvi trofej u Miamiju.

"Šansu da pobijedim Novaka imam samo ako igram do limita, igram svoj najbolji tenis i da čekam da on ne odigra kako zna. Vidjećemo, znam da moram dobro da serviram, da budem agresivan", rekao je Nadal novinarima na pres konferenciji uoči velikog finala. 

"Igramo na terenu koji je vjerovatno njegov omiljeni. On ulazi u ovo finale sa velikim samopouzdanjem poslije osvajanja Indian Wellsa. Za mene je bitno što sam u finalu, posebno poslije lošeg rezultata u Indian Wellsu", naglasio je Nadal. 

Novinari su Nadala posjetili na 2011. godinu kada je izgubio čak sedam uzastopnih finala od Novaka Đokovića, ali je kasnije situaciju preokrenuo na svoju stranu.

"Izgubio sam u tim finalima zato što je Novak bio u boljoj formi od mene, a također je bio bolji igrač od mene u tom periodu. Bila je to teška godina za mene, ali u isto vrijeme i dobra jer sam igrao veliki broj finala. Osvojio sam Roland Garros te godine". 

"A tih sedam poraza zaredom me je motivisalo da nađem riješenja, da igram agresivnije, da budem još bolji igrač ponovo. Ali, nije ništa čudno izgubiti od Novaka toliko puta, zato što je on nevjerovatan igrač", rekao je Nadal.

Novak Đoković je tri puta u karijeri osvajao turnir u Miamiju, dok je Rafael Nadal izgubio tri finala u kojima je igrao. Večeras mu je nova prilika za prvim trofejom u Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.