Nadal u polufinalu Olimpijskih igara

Nakon velike borbe protiv Bellucija

Nadal u polufinalu Olimpijskih igara

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Riju nakon pobjede protiv domaćeg predstavnika Thomaza Bellucija sa 2:1 u setovima.

Meč je počeo veoma iznenađujuće jer je Belucci napravio dva brejka u prvom setu i taj period riješio sa 6:2 u svoju korist. 

Ipak, Rafa uspjeva da se oporavi od teškog šoka te već u četvrtom gemu drugog seta pravi brejk i vodi sa 3:1. Igralo se gem za gem sve do samog kraja drugog seta kada je Belluci u posljednji čas uspio da napravi brejk i vrati se u set. Ipak, njegovo slavlje nije dugo trajalo jer je Nadal odmah nakon toga ponovo uzeo servis Brazilcu i slavio sa 6:4.

Treći set Nadal je dobio ipak na iskustvo. Igrao je sjajno i strpljivo, pa je sredinom seta uspio da napravi brejk i povede sa 3:1. U osmom gemu Belluci je servirao za ostanak u meču, ali Nadal je ponovo napravio brejk i slavio sa 6:2 za plasman u polufinale.

Španac će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Del Potro:Bautista-Agut.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi