Nieminen i Kontinen osvojili bod za Finsku

Poraz para Bašić - Brkić u tri seta

Nieminen i Kontinen osvojili bod za Finsku

Današnji dan nije bio dobar i ni približno uspješan kao jčerašnji u Helsinkiju. Finci su zahvaljujući paru Jarkko Nieminen Henri Kontinen stigao do prvog boda u duelu sa BiH.

Finci su slavili u tri seta, iako naš par pogotovo u prva dva nije odigrao toliko loše. Nažalost, skupo smo platili rani gubitak servisa početkom prvog seta. Tomislav Brkić je izgubio svoj servis, Kontinen je potvrdio taj break. U završnica prvo seta spasili smo 0:40 na servis Bašića, ali nismo izdržali, pa su Finci sa još jednim breakom zaključili set.

U drugom setu smo uhvatili ritam, oba para su čuvala svoj servis, ali smo stali u tie breaku. Finci su poveli 4-2, 5-3, Tomo i Mirza su spasili jednu set loptu, ne i sljedeću. Finci su nakon 7-4 stigli do velikih 2-0. Treći se je bio jednosmjerna ulica, Finci su poveli 4-0, do kraja meča smo uhvatili dva gema.

Nakon dva dana i tri odigrana meča vodimo 2-1 i sigurno je da nas sutra čeka dosta uzbuđenja i težak dan. Damir Džumhur će se suprostaviti Jarkku Nieminenu, a prema najavama od četvrtka su najavljeni Juho Paukku i Mirza Bašić.

Finska - BiH 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.