Nikad više iznenađenja: Ispao i Goffin
Foto: EPA

ATP Monte Carlo, 3. kolo

Nikad više iznenađenja: Ispao i Goffin

M. Šljivak

Marcel Granollers-Pujol pobijedio je Davida Goffina u trećem kolu ATP turnira u Monte Carlu. Španac je slavio s 2:0, po setovima 7:6 i 6:4.

Goffin je još jedan u nizu favorita koji su se oprostili na ovom turniru. Granollers-Pujol je danas bio bolji i zasluženo je slavio.

Prvi set je donio dosta uzbuđenja. Oba tenisera su imala po jedan break, a pobjednik je odlučen u tie-breaku, gdje je španski teniser potpuno dominirao i osvojio je prvi set sa 7:6.

Nastavak je donio veliku borbu i uzuđenja. Goffin je drugi set otvorio breakom, ali je Granollers-Pujol odmah uzvratio. Nakon toga je Španac imao 5:3, ali je izgubio servis za pobjedu.

Međutim, već u narednom gemu napravio je break, te je osvojio i drugi set sa 6:4 za plasman u četvrtfinale.

ATP Monte Carlo, 3. kolo:

Granollers Pujol - Goffin 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi