Noletu maksimalna pobjeda, Ferrer bolji od Simona

Australian Open, 4. kolo

Noletu maksimalna pobjeda, Ferrer bolji od Simona

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australian Opena nakon što je sa 3:0 u setovima (7:6, 6:3, 6:4) savladao Fernanda Verdasca.

Srbijanski teniser je pružio jednu dobru partiju protiv prilično raspoloženog protivnika, ali je na kraju popularni Nole uspio da slavi sa maksimalnih 3:0. Bio je ovo prvi duel dvojice tenisera još od Pekinga 2013. godine, kada je Đoković slavio u tri seta, sada vodi sa 7-4 u pobjedama.

Gilles Müller koji je u 4. kolu eliminisao Johna Isnera biće naredni Đokovićev protivnik. 

U posljednjem današnjem meču muškog dijela turnira David Ferrer je sa 3:1 savladao Simona sa 3:1 nakon više od tri sata igre. Rezultat po setovima glasio je 6:2, 7:5, 5:7 i 7:6 (7:4).

Australian Open, 4. kolo:
Đokovic N. (Srb) - Verdasco F. (Esp) 3:0
Ferrer D. (Esp) - Simon G. (Fra) 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.