"Novak i Rafa mogu da stignu Federera"

Slavni Nijemac smatra

"Novak i Rafa mogu da stignu Federera"

Proslavljeni njemački teniser Boris Becker smatra da Novak Đoković i Rafael Nadal mogu da dostignu Rogera Federera po broju osvojenih Grand Slamova.

Švajcarac ima 18 trofeja sa najvećih turnira, četiri više od Španca, a šest od najboljeg srbijanskog tenisera.

"Mislim da Rafa i Novak mogu stići Rogera, ali on ovdje neće stati. Što više pobjeđuje, to će više željeti da igra tenis. Kada je u pitanju tenis na vrhunskom nivou, tu je najvažniji mentalitet, a ne forma. Bitna je zrelost igrača", rekao je Becker.

Federer je poslije višemjesečne pauze uspio da dođe do trofeja u Melbourneu, savladavši u finalu ljutog rivala Rafu Nadala, dok je Novak Đoković takmičenje na Australian Openu završio već u drugom kolu.

Ipak, mnogi teniski stručnjaci smatraju da će Srbijanac u nastavku sezone podići formu i da će se voditi velika borba za čelnu poziciju ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi