Obračun divova u finalu Indian Wellsa: Federer ili Đoković?

Obračun divova u finalu Indian Wellsa: Federer ili Đoković?

A. Beganović

U finalu prvog Mastersa sezone, Indian Wellsa, igrat će Roger Federer i Novak Đoković.

Nekada najbolji svjetski teniser, Roger Federer, u prvom polufinalu je bez većih problema savladao Ukrajinca Alexandra Dolgopolova. Slavio je Švicarac sa 6:3, 6:1.

Drugi polufinalni meč, onaj između Novaka Đokovića i Johna Isnera, bio je mnogo zanimljiviji i trajao je skoro dva i pol sata.

U prvom setu oba tenisera su imala po nekoliko break lopti, a Đoković je jednu iskoristio za vodstvo od 6:5, da bi potom osvojio gem na svoj servis za 7:5.

U drugom setu do devetog gema nije bilo breaka, a onda do trinaeste igre niti jedan teniser nije uzeo svoj servis. U tie-breaku bolje se snalazi Isner, pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

Đoković nije psihički pao i nakon 1:1 u trećem setu uzima pet gemova uzastopno za konačnih 6:1.

Indian Wells, polufinale:
Federer - Dolgopolov 6:3, 6:1
Đoković- Isner 7:5, 6:7, 6:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.