Očajni Berdych ispao, Čilić slavi četvrtfinale

Simon siguran protiv Berdycha

Očajni Berdych ispao, Čilić slavi četvrtfinale

E. Škorić

Tomaš Berdych ni sam se ne sjeća kada je odigrao ovako loše jedan meč kao danas protiv Gillesa Simona.

Berdych je protiv Simona djelovao tako indisponirano, da je malo šta uspio da pogodi i na svom servisu. 

Simon je napravio u petom i devetom gemu prvog seta brejk, pa je lako došao do prednosti. 

Odmah u drugom gemu drugog seta Simon pravi brejk i lako dolazi do 3:0, a Berdych nije smogao snage da se vrati do kraja seta. U četvrtom setu je Simon bez većih napora stigao do 4:0 i češki teniser morao se već danas, u osmini finala, oprostiti od Wimbledona.

Zaista je neshvatljiva loša partija Berdycha, a možda je to samo jedan od onih dana kada ne ide… U svakom slučaju, Simona čeka duel sa vjerovatno Rogerom Federerom u četvrtifnalu.

Marin Čilić je u četiri seta pobijedio Denisa Kudlu. Amerikanac je dobro parirao Čiliću, no kvalitet je definitivno na strani Hrvata i to se moglo uočiti. Čilić je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3, 7:5.

Njegov naredni protivnik bit će Novak Đoković, osim ako Kevin Anderson ne priredi neku senzaciju. 

Wimbledon, osmina finala:
Čilić (Hrv) - Kudla (SAD) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5
Berdych (Češ) - Simon (Fra) 3:6, 3:6, 2:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.