Očajni Federer se provukao u drugo kolo

Švicarac slavio u pet setova

Očajni Federer se provukao u drugo kolo

Švicarski teniser i treći reket svijeta Roger Federer plasirao se u drugo kolo trećeg Grand Slama sezone US Opena pobjedom protiv domaćeg predstavnika Francesa Tiafoea sa 3:2 u setovima.

Federer je odigrao veoma loš meč većim dijelom i imao je mnogo neiznuđenih grešaka, dok se njegov protivnik pokazao u sjajnom svjetlu, ali na kraju nije uspio da napravi ono što bi bilo vjerovatno najveće iznenađenje na turniru. 

Roger je očajno počeo meč i odmah je izgubio svoj servis. Amerikanac je držao prednost brejka i prvi set je dobio rezultatom 6:4. U drugom dijelu meča Roger je igrao mnogo bolje i napravio je dva brejka te je pobijedio sa 6:2, baš kao u trećem setu kojeg je dobio sa 6:1.

Kada se činilo da će počistiti Amerikanca u četvrtom setu i proći dalje, Tiafoe je ponovo zaigra sjajno, a Federer očajno i domaći teniser je dobio set sa 6:1 te se ušlo u peti set. Federer je u petom setu imao prednost brejka te je servirao za meč kod rezultata 5:4, ali je izgubio servis i Amerikanac se vratio. Ipak, tada je očito zadrhtala ruka 70. tenisera svijeta koji je ponovo izgubio svoj servis te je ispao iz takmičenja. 

Federer će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča Blaž Kavčić-Mikhail Youzhny.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi