"Odustajanje Dodiga ne umanjuje ovaj rezultat"

Damir Džumhur za SportSport.ba

"Odustajanje Dodiga ne umanjuje ovaj rezultat"

Damir Džumhur uspio je izboriti plasman u treće kolo Australian Opena. Džumhur će u trećem kolu prvog Grand Slam turnira sezone igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha. 

Kontaktirali smo najboljeg bh. turnira koji je u razgovoru za SportSport.ba istakao kako su vrućine u Australiji zaista velike, ali da se on pripremio za najveće napore. 

"Danas je bilo jako vruće, ne kao jučer, ali bilo je vruće. Kada je jučerašnji dan u pitanju ni sam ne znam kako su organizatori dozvolili da se igra u takvim vremenskim uslovima. Moram biti iskren i reći da ja danas nisam imao problema kao Dodig. On je zbog grčeva morao odustati, ali mislim da to ne umanjuje moju pobjedu," rekao je Džumhur i dodao: 

"Znao sam da će biti teško, ali sam se zaista mnogo spremao za ovaj turnir. Na kraju se isplatilo, ja sam svoju šansu iskoristio u trećem setu. Ne mogu reći da bi pobijedio da Dodig nije odustao, ali mislim da sam bio na dobrom putu," ističe Džumhur. 

Džumhur ima veliku podršku od Bosanaca i Hercegovaca u Australiji, ali riječi hvale dobio je i od jednog od najboljih svih vremena, Novaka Đokovića. 

"Mnogo mi znači podrška navijača, a šta da kažem o velikim riječima jednog Novaka Đokovića. On je jedan od najboljih sportista svih vremena i siguran sam da to ne govori bez razloga. Novaku hvala mnogo na tome, a ja ću sada još više da radim i da se trudim. Njegove riječi velika su motivacija. Sva podrška koja dolazi i ovdje u Australiji i iz Bosne i Hercegovine mnogo mi znači i mnogo me motiviše," rekao je Džumhur. 

Protivnik u trećem kolu Australian Opena bit će Tomaš Berdych. Čeh koji je trenutno sedmi igrač svijeta veliki je favorit. 

"Treba biti realan. Berdych je jedan od najboljih igrača na touru. On kada je u pravoj formi može pobijediti i one najbolje, poput Nadala i Đokovića. Ja želim samo pružiti što bolji otpor i pokazati gdje se nalazim u ovom trenutku. Izaći ću na teren da se borim i da dam sve od sebe," završio je Džumhur. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.