Đoković: Igrati protiv Ferrera je veliki izazov

Đoković protiv Ferrera za polufinale

Đoković: Igrati protiv Ferrera je veliki izazov

Novak Đoković je nakon pobjede protiv Philippa Kohlschreibera u trećem kolu ATP Mastersa u Rimu rekao kako je morao mijenjati taktiku i biti puno agresivniji kako bi savladao njemačkog tenisera. 

Nijemac je dobio prvi set protiv Đokovića, pa je srpski igrač u sljedeća dva seta morao biti puno agresivniji i ozbiljniji kako bi izborio plasman u četvrtfinale. 

"Pokušavao sam da udaram lopticu sa više spina, ali teren nije omogućavao toliki odskok koji sam želio, ali sam kasnije postao malo agresivniji i otvarao teren. To je funkcionisalo dobro", istakao je Đoković nakon pobjede. 

Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv španskog tenisera Davida Ferrera, a to će biti njihov 17. međusobni duel. U prethodnih 16 Đoković je slavio 11 puta. 

"Ferer ima nevjerovatnu karijeru u cjelini, a posebno na šljaci. Biće to veliki izazov i tu ćemo vidjeti gde je otprilike moja igra", zaključio je drugi igrač svijeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.