Đoković nakon velike borbe stigao do finala na AO

Novak bolji od Wawrinke

Đoković nakon velike borbe stigao do finala na AO

M. Šljivak

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australian Open. On je u današnjem polufinalu savladao Švicarca Stanislasa Wawrinku s 3:2, po setovima 7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0)

Sjajnu igru su oba tenisera pružila u prvom setu. Prvih šest gemova su lagano oba tenisera odservirala, da bi u sedmom gemu Wawrinka napravio i prvi break za vodstvo od 4:3.

Međutim, već u narednom gemu Đoković vraća izgubljeni servis. Bez izgubljenog poena je došao do 4:4, da bi zatim imao i set loptu na servis Švicarca kod vodstva od 5:4.

Wawrinka se dobrim servisom spasio. Prvi set je ušao u tie-break, gdje je Novak bez većih problema dobio, te je osvojio prvi set sa 7:6.

Dosta nervozno je Đoković odigrao drugi set. Iako je na otvaranju imao dvije break lopte, nije ih iskoristio. Zato svoju jeste Wawrinka koji je u šestom gemu oduzeo servis Đokoviću. 

Bez većih problema je Švicarac priveo ovaj set kraju, a na kraju ga je dobio sa 6:3 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Sjajno je Đoković otvorio treći set. Nakon malo problema na svoj servis, napravio je break već u drugom gemu, a potvrdio ga je servisom za vodstvo od 3:0.

Međutim, Wawrinka se vraća u meč. Osvojio je tri gema zaredom i izjednačio je rezultat na 3:3. Ključan je u ovom setu bio 10 gem. Wawrinka pravi nekoliko grešaka na servisu, Đoković dolazi do breaka i osvajanja trećeg seta sa 6:4.

Novak je već na startu četvrtog seta napravio break i poveo je s 2:0. Međutim, nevjerovatni Wawrinka se ponovo vraća, te je stigao do 2:2. 

Fantastični Švicarac je zatim i u sedmom gemu oduzeo servis Đokoviću. Lagano je osvojio gem na svoj servis, te je poveo sa 5:3. Mirno je priveo set kraju sa 6:4, te je izjednačio rezultat na 2:2

Sjajno je Novak ušao u odlučujući set. Ponovo je napravio break na otvaranju seta, da bi još jednim oduzimanjem servisa došao do vodstva od 4:0. Osvojio je zatim Đoković gem na svoj servis, te je Wawrinka servirao za ostanak u meču. 

Međutim, nije uspio, te je Đoković stigao bez izgubljenog gema do pobjede...

Australian Open, polufinale:

Đoković - Wawrinka 3:2 (7:6, 3:6, 6:4, 4:6, 6:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.