Đoković poslao poruku svim fanovima širom svijeta

Pred finale protiv Murrayja

Đoković poslao poruku svim fanovima širom svijeta

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjedom nad Nishikorijem plasirao se u finale završnog Mastersa u Londonu. 

Đoković će u finalu igrati protiv Andyja Murrayja koji je trenutno prvi reket svijeta. Završni turnir u Londonu odavno nije bio zanimljiviji jer će upravo ovaj meč odlučiti koji će teniser završiti godinu na prvoj poziciji na ATP listi.

Srbijanski teniser je nakon pada na drugo mjesto bio na udaru javnosti, pogotovo u Srbiji. Nakon jučerašnje pobjede Šoković je poručio da mu je čast što je dio jednog predivnog sporta.

"Čast mi je što sam dio jednog predivnog sporta koji je jako popularan. Mi teniseri kada bilježimo velike svjetske uspjehe imamo status i položaj da se obratimo velikom broju fanova, a naročito djeci koja žele biti poput nas. Upravo njima želim poručiti da ne pokušavaju biti nečija kopija, nego da jednostavno budu svoj original. Kreirajte sami sebe, svoju ličnost i krakter. Pratite svoj osjećaj i intuiciju, to vas nikada neće prevariti", rekao je Đoković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi